Skip to main content

کارگاه های فنی و حرفه ای

با توجه به مشکلات معیشتی خانواده های ساکن در محله امام زاده یحیی ، حرفه آموزی ( با هدف کسب درآمد) از طرفی می تواند تاثیر به سزایی در تغییر شرایط آنان داشته باشد  و از طرف دیگر گام موثری در جهت توانمند سازی به شمار رود . بدین منظور " کانون توانمندسازی مادران و نوجوانان آینده " پس از شناسایی علائق گروه هدف اقدام به راه اندازی کلاس های خیاطی، بافندگی ،آرایشگری و قالی بافی برای خانم ها نمود . 

 خیاطی

 تعدادی از مادرانی که در "خانه ای برای آینده" حضور دارند در کارگاه خیاطی "خانه" فعالیت می کنند. در این کارگاه کلاس خیاطی توسط مربی داوطلب، سرکار خانم حامدی، برگزار می‌شود . گروه خیاطی "خانه" هم تلاش دارد در راستای توانمندسازی مادران قدم بردارد. با گذشت زمان مهارت و توانایی خانم ها در گرفتن سفارشات خیاطی، دقت و ظرافت در دوخت، تحویل به موقع سفارشات، و تعامل با مشتریان افزایش یافته است.

در سال ۱۳۹۷ دو گردهمایی حامیان در "خانه" برگزار شد که در هر دو رویداد بخش خیاطی به شکل فعالانه ای حضور داشت و نمونه هایی از مدل هایی که توسط خانم ها دوخته شده بود به نمایش گذاشته شد. با توجه به استفبال از محصولات خیاطی و افزایش سفارشات گروه خیاطی در تلاش است تا در سال ۱۳۹۸ از مدل های دوخته شده در "خانه" عکاسی نموده و صفحه ای در یکی از شبکه های اجتماعی ایجاد کند.

گروه خیاطی توسط یکی از مادران توانمند "خانه"، سرکار خانم صباغ، اداره می شود.

 بافندگی 

کلاس آموزش بافت با ماشین بافت برادرز از شهریور ماه ۱۳۹۳ با هدف آموزش و کسب درآمد در کارگاه بافندگی خانه آغاز شده است . تا کنون آموزش بافت شال گردن ، انواع کلاه ، شلوار ، پلیور به همراه مدل‌های مختلف بافت ، از جمله بافت ساده ، کشبافت یک‌دانه ، کشبافت دودانه ، کشبافت انگلیسی ، بافت مدل پیچ و بافت طرحدار دو رنگ به شرکت‌کنندگان آموزش داده شده است .

 تعمیر و نگهداری

با هدف مشارکت و مسئولیت پذیری برای نوجوانان گروه سنی ۱۵ تا ۱۸ سال ، گروهی تحت عنوان تعمیر و نگهداری به سرگروهی آقای جلال وفایی تشکیل شد، بر این باور که نیاز است با توجه به مقتضیات سنی و تفاوت با دیگر گروه های سنی در خانه (به موجب قرار گرفتن در سن بلوغ )دلسوزی و احساس مسئولیت را در این گروه ایجاد کنیم که علاوه بر آن بتوانند در کنار هم ، محسنات کار جمعی را در موقعیت های عملی تجربه کنند. لذا کلیه کارهای جزئی تعمیراتی به دور از خطر و سختی، با همکاری این عزیزان انجام می شود که در ارتباط با این جمع یک نفر هم از اعضای گروه تصمیم گیری حضور دارد.

علاوه بر مسئله تعمیر و نگهداری مجموعه خانه و تاثیرات مثبت اولیه این تصمیم ، رفته رفته مسئولیت های بزرگتر از قبیل برگزاری مراسم ها و جشن ها نیز به این گروه و سایر نوجوان های هم سن و سالشان سپرده شد که روندی مثبت و رو به رشد داشته به نحوی که در حال حاضر بخش عمده ایی از امور اجرایی مراسم ها توسط خود بچه های خانه اجرا می گردد.

بزرگترین ماحصل این گروه مربوط به مشارکت های گروهی نوجوانان است. اینکه در این سن بخواهند مدیریت کنند  آن ها را با چالش های متعددی مواجه میکند :

چگونه تقسیم مسئولیت کنند؟

چگونه رضایت هم تیمی خود در مسئولیت های کوچک و بزرگ را جلب کنند ؟

چگونه برنامه ریزی کنند ؟

چگونه با چالش مواجه شوند و برای حل آن در کمترین زمان راهکار بیابند و ...

یکی از اهداف اولیه تشکیل این گروه با توجه با بازسازی خانه صرفه جویی در هزینه های جاری خانه بود که تصور میکردیم با حداقل مبلغ ماهیانه ۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال و کمک خود نوجوانان بتوانیم از هدر رفت هزینه در زمینه تعمیرات نهایت صرفه جویی را داشته باشیم با این وجود مبلغ ۷۲.۵۶۰.۰۰۰ ریال در این سال هزینه شد که حدودا ماهیانه ۶.۰۰۰.۰۰۰ ریال هزینه شده است.

با توجه به قدیمی بودن بافت اصلی ساختمان پیش که هزینه های تعمیراتی در سال ۹۸ به بیش از دو برابر افزایش یافته  و رقمی حدود ۱۲.۰۰۰.۰۰۰ ریال بصورت ماهیانه و علی الحساب برای این بخش ضروری به نظر می رسد.

مجموعه فعالیت های این بخش :

  • سرویس کولرها
  • راه اندازی پکیج و شوفاژها
  • رنگ آمیزی و لکه گیری های جزئی در و دیوار
  • تعویض قفل ها و دستگیره ها
  • قفسه بندی
  • سوراخکاری و نصب وسایل برقی و ...
  • برق کاری های جزئی (تعویض لامپ و مهتابی و استارت)
  • تعمیر جزئی شیر آلات
  • رفع گرفتگی راه آب شیروانی و پشت بام

در راستا افزایش حس مسئولیت پذیری و مشارکت نوجوانان خانه، در یکی از بهترین تجربیات سال ۹۷ اجرای مراسم شب یلدا با نزدیک ۱۰۰ نفر میهمان به یکی از دختران گروه سپرده شد و با بهترین شکل ممکن در همکاری و برگزاری جمعی همراه شد. علاوه بر آن مراسم تجلیل از خیرین و نمایش آثار بچه های خانه و همچنین مراسم چهارشنبه سوری نیز با کمک همین گروه از نوجوانان خانه اجرا شد.